Hoe werkt het

Dit eenvoudig in elkaar te zetten en te demonteren frame is makkelijk in het gebruik en simpel op te bergen in de bijgeleverde kofferdoos.

Wanneer u een quilt wilt opspannen en dubbelen ofwel sandwichen, zet u het quiltframe in elkaar zodat u een tafel krijgt waaraan het makkelijk werken is op de juiste werkhoogte (80 cm).

floorframe zonde tussenstang internet klein

De losse delen (klemmen)  haalt u van de bovenste leggers.

5

Leg de drie lagen van de quilt goed op elkaar. Dit kan op de grond, op tafel of direct op het quiltframe. Zorg dat de lagen recht op elkaar liggen. Kleinere quilts kunt u makkelijk alleen doen, voor grote quilts hebt u, uitsluitend hierbij, misschien even hulp nodig.

6

Pak de drie lagen op en leg deze op het quiltframe met het midden van de quilt op de quilttafel.
Plaats de losse klemmen één voor één op de quilt over de randen van het frame, waarbij u de tegenover elkaar liggende klemmen tegelijk even naar buiten draait.  Hiermee trekt u de quilt goed strak op de tafel.
Voel aan de onderkant of ook deze goed strak zit.  Zo niet, dan zet u de klem opnieuw vast terwijl u de lagen iets strakker trekt.

7

Rijg of speld nu de drie lagen van uw quilt op elkaar. Nóg sneller en makkelijk gaat dit met de Micro Stitch Basting Gun of Tacker. Dit is een soort nietmachine die hiervoor via onze website te koop is. Met piepkleine plastic nietjes worden hiermee de drie lagen aan elkaar gehecht. Doordat het frame geen bovenblad heeft gaat dit gemakkelijk en vooral zeer snel. (ca 30 – 40 minuten voor een quilt van 2 x 2 meter!).
Iedere keer als het stuk van uw quilt dat op het frame ligt klaar is, verwijdert u de klemmen, trekt de quilt een stuk verder over het frame en zet deze weer vast tot u op deze manier de hele quilt gedubbeld hebt.

Naast het opspannen en rijgen van uw quilt, kunt u het Q-snap floorframe ook gebruiken om aan te handquilten. Hiervoor heeft u de Tiltkit nodig, de pootjes waarmee u het frame schuin kunt zetten, als een soort lessenaar. U werkt dan vooral langs de randen van het frame en trekt de quilt vaker een stukje verder.

De maat van de tafel is 97 x 70 x 80 (l x b x h) en uit elkaar gehaald in de doos slechts 87 x 10 x 27 cm.
Om de buizen nog makkelijker op te bergen kunt u ook zelf een eenvoudige opbergzak of -tas naaien.

Hieronder een instructiefilmpje over het gebruiksgemak van het Q-snapfloor frame.