Hoe werkt het

Dit eenvoudig in elkaar te zetten en te demonteren frame is makkelijk in het gebruik en simpel op te bergen.

2

Wanneer u een quilt wilt opspannen en dubbelen ofwel sandwichen, zet u dit quiltframe in elkaar zodat u een tafel krijgt waaraan het makkelijk werken is op de juiste werkhoogte (80 cm).

floorframe zonde tussenstang internet klein

De losse delen (klemmen)  haalt u van de bovenste leggers.

5

Leg de stof voor de achterkant van de quilt op de grond of op een tafel, goede kant onder.
Leg de vulling er op.Hierop komt de quilttop met de goede kant naar boven.
Zorg dat de lagen recht op elkaar liggen. Kleinere quilts kunt u makkelijk alleen doen, voor grote quilts hebt u uitsluitend hierbij even hulp nodig.

6

Pak de drie lagen op en leg deze op het quiltframe met het midden van de quilt op de quilttafel.
Plaats de losse klemmen één voor één op de quilt over de randen van het frame, waarbij u de tegenover elkaar liggende klemmen tegelijk even naar buiten draait.  Hiermee trekt u de quilt goed strak op de tafel.
Voel aan de onderkant of ook deze goed strak zit.  Zo niet, dan zet u de klem opnieuw vast terwijl u de lagen iets strakker trekt.

7

Rijg nu de drie lagen van uw quilt op elkaar. Dit kan ook met een tacker, een nietmachine die hiervoor via onze website te koop is.
Iedere keer als het stuk van uw top dat op het quiltframe ligt klaar is, verwijdert u de klemmen, trekt de quilt een stuk verder over het frame en zet deze weer vast tot u op deze manier de hele quilt geregen hebt.
Vergeet niet af en toe te controleren of ook de onderkant mooi strak ligt.

Naast het opspannen en rijgen van uw quilt, kunt u het Q-snap floorframe ook gebruiken om aan te quilten. Hiervoor heeft u de Tiltkit nodig, de pootjes waarmee u het frame schuin kunt zetten, als een soort lessenaar. U werkt dan vooral langs de randen van het frame en trekt de quilt vaker een stukje verder.

De maat van de tafel is 97 x 70 x 80 (l x b x h) en uit elkaar gehaald in de doos slechts 87 x 10 x 27 cm.
Om de buizen nog makkelijker op te bergen kunt u ook zelf een eenvoudige opbergzak of -tas naaien.

Hieronder een instructiefilmpje over het gebruiksgemak van het Q-snap floor frame.