Workshops

Workshop Orange Blossom             

Orange Blossomquilt van cursist

Altijd gedacht dat ronde vormen naaien lastig en moeilijk is? Dat is ook wel zo, maar dat geldt niet voor deze prachtige quilt naar een patroon van Bethany Miller.  De blokken worden gemaakt met een nieuwe techniek die snel, precies en vooral erg leuk is.  Er hoeft niet te worden gespeld en ingeknipt.  We werken met freezer paper mallen en sewline fabric glue. Deze quilt is zeer geschikt om te maken van bijvoorbeeld mooie Grunge stoffen of van wollen flannels in twee, vier of meerdere kleuren maar u kunt er prima mooi bij elkaar passende FQ’s voor gebruiken want het is een zeer FQ-vriendelijk patroon.

Niveau: Nét geen beginner en verder voor iedereen.

Materiaalkosten: Ca  € 39,50 excl de stof.

  • Zeist: eigen locatie: Vrijdag 11 oktober 2024.
  • Prijs: € 65,00 incl koffie, thee, wat lekkers en een lunch
  • Inschrijven: quiltcursus@com
  • Nieuw Buinen: Anneliefs: 
  • Zaterdag 16 november 2024  
  • € 65,00 incl koffie, thee, wat lekkers en een lunch.
  • Inschrijven: www.anneliefs.nl

Workshop Touwmanden;  een gouwe ouwe populaire workshop.

 

Een hele leuke workshop waarin we van resten stof en touw een stevig mandje maken.

Deze workshop is geschikt voor zowel beginners als gevorderden en quiltervaring is beslist niet nodig. Wel is het handig om enige ervaring met de naaimachine te hebben, waarbij rechtuit naaien al voldoende is. Met de aangeleerde techniek kunt u thuis verder aan de slag en grotere en andere werkstukken maken. Hoe de manden er uit komen te zien is afhankelijk van de kleuren en stoffen die u gebruikt.  Ze zullen allemaal anders worden.

Ook leuk voor ervaren quiltsters en naaisters die eens iets anders willen. Een naaimachine is noodzakelijk maar kan ev worden geleend.   

Niveau: Iedereen!

Plaats: Zeist, eigen locatie.  Zaterdag 5 oktober 2024

Tijd: 10.00 – 15.30 uur

Lesgevende; Wilma Bruins-Jorna

Prijs: € 65,00  incl koffie, thee en lunch

 

 

 

Basiscursus Patchwork op de naaimachine.

 

We maken een eenvoudige maar prachtige sampler, geheel op de naaimachine. U leert werken met rolmes en liniaal  en vervolgens de snelle technieken om de blokken te maken. Natuurlijk besteden we ook aandacht aan het aanzetten van de sashings (tussenbanen) en de biezen. De quilt bestaat uit negen blokken. Wilt u hem groter maken dan krijgt u de patronen van de overige drie blokken er gratis bij aan het einde van de cursus. Deze cursus bestaat in Eemnes uit  5 lessen van een halve dag.

 

Eemnes:  Quiltstudio Het Gooi
3 dagen: 10.00 – 15.00 uur.    Vrijdagen  27 september, 25 oktober en 22 november 2024.
Kosten: €  215,00
Lesgeefster:  Wilma Bruins-Jorna
Opgeven en info: www.quiltstudiohetgooi.nl
Niveau: Beginners op de machine
 

Workshop Versneden cirkels

Met behulp van vliesofix en de naaimachine gaan we deze moderne eigentijdse quilt maken. Dit kan met iedere naaimachine, ook de eenvoudige modellen. Maar hoe meer broduursteken u er op heeft hoe leuker het wordt. U tekent, knipt, plakt en snijdt cirkels van verschillende groottes en komt zo tot een eigen uniek ontwerp. Geen blok of quiltje wordt hetzelfde. En, o jé,, dan moet het mes er in. En dan  wordt het nóg leuker!  Al ontwerpend en naaiend wordt de quilt meteen doorgestikt en vervolgens ‘quilt as you go’ aan elkaar genaaid. Snel klaar dus! Een hele leuke en eenvoudige techniek om helemaal op los te gaan. Geschikt voor alle niveaus en altijd leuk resultaat. Naaimachine noodzakelijk

Eemnes, Quiltstudio Het Gooi.  Zaterdag 26 oktober 2024

Tijd: 10.00 – 15.30 uur.

Lesgeefster: Wilma Bruins-Jorna

inschrijven: quiltcursus@gmail.com

€ 80,00. Incl koffie thee en wat lekkers

 

Nieuw Buinen; Anneliefs. Vrijdag 15 november 2024.

Tijd: 10.00 – 15.30 uur.

Lesgeefster: Wilma Bruins-Jorna

inschrijven: www.quiltstudiohetgooi.nl

€ 65,00. Incl koffie thee, wat lekkers en een lunch.

 

NIEUW!

Workshop Flower Power

 

 

 

Eemnes, Quiltstudio Het Gooi : Vrijdag 16 oktober 2024. 10.00 – 15.30 uur                    Zeist, eigen lesruimte: Vrijdag 1 november  10.00 – 15.30 uur.

Tijdens deze leuke dagworkshop knipt, plakt en strijkt u m.b.v. dubbelzijdig plakvlieseline de meeste bloemblaadjes al op zijn plaats. Daarna wordt op een makkelijke manier het geheel vastgestikt.  We werken zónder patroon dus ieder quiltje wordt anders. Het is zó leuk om te doen. U krijgt een groot deel van dit quiltje af op de lesdag.                                               Niveau:  Nét geen beginners. 

Lesgeefster: Wilma Bruins-Jorna

                                                                                                                                     Opgeven: Eemnes 16 oktober: www.quiltstudiohetgooi.nl         
Prijs: € 80,00 incl koffie, thee en wat lekkers.                                                 

Zeist:  1 november: quiltcursus@gmail.com   € 65,00 incl. koffie, thee, wat lekkers én lunch.        

NIEUW

Workshop Scrap Attack:  Aanvalluh…!   

 

Eemnes, Quiltstudio Het Gooi : Vrijdag 4 oktober 2024. 10.00 – 15.30 uur                    Zeist:.Zaterdag 23 november  10.00 – 15.30 uur.

Deze fleurige scrapquilt zou een flinke aanval op je bak met restjes moeten zijn. Een illusie natuurlijk want die mand raakt nóóit leeg 😊. Maar we kunnen altijd een begin maken……..

Dit leuke blok heeft twee effen basiskleuren (in het voorbeeld zijn dat gele en witte resten). Hieraan worden veel verschillende korte en iets langere 1 inch reststroken toegevoegd. We werken op de paperpiecemethode, dus naaien op een ondergrond van papier of vlieseline. Hebt u dat nog nooit gedaan dan leert u dat tijdens deze workshop.  Niveau:  iedereen.

Opgeven:  

Eemnes 4 oktober : www.quiltstudiohetgooi.nl         
Prijs: € 80,00 incl koffie en thee.   

Zeist  23 november: quiltcursus@gmail.com   € 65,00 incl. koffie, thee, wat lekkers én lunch.        

 

Nog niet gepland maar kan wel worden gereserveerd op eigen locatie:

Workshop Oud Porselein       

Deze schattige oude kopjes worden gemaakt in de Paper Piece techniek: naaien op een ondergrond van vlieseline. U leert met deze handige techniek te werken en krijgt de vijf verschillende patronen van de kopjes bij de workshop. Leuk om te maken met restjes bloemetjesstof al dan niet in één tint. Maar denk ook eens aan de mooie op elkaar afgestemde stofpakketjes met Fat 16 lapjes die bij Quiltstudio Het Gooi kant en klaar te koop zijn.  Natuurlijk kunt u deze quilt ook maken van felle moderne stoffen op een donkere achtergrond. Maar dan moet het quiltje wel een andere naam krijgen……………  De maat van de quilt is 68 x 68 cm. U kunt kiezen voor werken met de hand of op de naaimachine.

 
 

 

 

Workshop Machinaal quilten uit de vrije hand.

Tijdens deze workshop leert u uw schroom voor het ‘uit de losse hand’ quilten op de naaimachine te overwinnen. Overwin uw angst om uw machine die ‘vrije hand” te geven en maak een leuke proeflap met verschillende patronen. De meeste ervan zijn makkelijker dan u denkt. We beginnen met het instellen van uw machine en kennis van het te gebruiken naaigerei. Daarna gaan we lekker aan de slag met het oefenen van de verschillende patronen. U naait op uw eigen naaimachine voor het beste resultaat maar hebt geen speciale quiltnaaimachine nodig. Uw machine moet echter wel in goede staat en onderhouden zijn, een stopvoetje of meandermogelijkheid hebben of het transport moet omlaag kunnen. Niveau: vanaf beginners.

 

Workshop Watercolorquilt

Een hart vol bloemen 110x110 2006Rozenkrans100x100 aangepast
 
Tijdens deze workshop leert u a.h.w. ‘schilderen’ met kleine lapjes stof van 5 x 5 cm. We  maken een eenvoudig schetsontwerp voor een kleine quilt en gaan daarna aan de slag met de lapjes. Deze mag u zelf meebrengen maar wij hebben ook heel veel lapjes voor u klaarliggen die u naar hartenlust mag gebruiken.
U leert o.a. hoe je van een schets tot een quilt komt, welke stoffen en lapjes de beste resultaten op de beste plaats geven, op welke manier je kunt kijken naar de quilt in wording. Vervolgens, als de lapjes op de juiste plaats liggen, ziet u hoe u deze op een makkelijke en snelle manier aan elkaar zet. Door van uw restjes stof lapjes steeds enkele van 5 x 5 cm te snijden kunt u alvast gaan sparen voor deze fascinerende manier van ontwerpen. Voor iets gevorderde quilters maar niet moeilijk. Een naaimachine hebt u deze dag niet nodig.
 

Prijs: € 67,50 incl koffie, thee, wat eigengebakken lekkers en een lunch.  En een deel van de stof.

Info en opgeven: quiltworkshops@gmail.com

 

Plaats:  Zeist

Datum: Zaterdag 12 oktober 2024

Tijd:  10.00 – 15.30 uur

Lesgevende: Wilma Bruins-Jorna

Niveau: iedereen

Workshop Bouw je eigen Stadje

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Stadje-Roodzwart-2019-919x1024.jpg

We bouwen een mooi stadje helemaal in uw eigen stijl.  Denk aan Grieks, Toscaans, winters, nacht, spook- of juist sprookjesachtig. Hierdoor wordt ieder stadje anders en uniek. U krijgt van te voren wat eenvoudig teken- en kniphuiswerk zodat we tijdens de workshop meteen met bouwen kunnen beginnen. Een naaimachine is tijdens de workshop niet nodig. Voor deze workshop kunt u goed wat restlapjes stof gebruiken. 
Niveau: alle niveaus .

Beek (lb); Handwerkzaak Marij

Donderdag 18 januari 2024

  handwerkzaak_marij@planet.nl 

€ 70,00. Incl koffie thee en lunch,

 

Workshop Leuke Landschapjes.

 

Deze originele quiltjes ontstaan min of meer toevallig. Door willekeurige vormen te snijden met een rolmes en deze op een mooie manier over elkaar te leggen ontstaan de leuke landschappen. U hoeft niets voor te bereiden en er wordt niet getekend of ontworpen. U speelt letterlijk met uw lapjes. We maken één of twee miniquiltjes waarin u de verschillende technieken leert die hiervoor nodig zijn. Ze worden met de machine gemaakt en eenvoudig doorgequilt. Ieder quiltje wordt uniek.  U hebt voor deze workshop een naaimachine en wat resten stof nodig.  Geschikt voor alle niveau’s. Naaimachine noodzakelijk.

 

Plaats: Nieuw Buinen:  Anneliefs

Vrijdag 1 maart 2024

Tijd: 10.00 – 15.30 uur

Lesgevende; Wilma Bruins-Jorna

Prijs: € 65,00  incl koffie, thee en lunch

 

Workshop  Geïnspireerd op Ton Schulten.
 

In de schilderijen van Ton Schulten spelen lijnen en kleur een belangrijke rol spelen?  Het is een uitdaging om zo’n afbeelding in stof om te zetten. Tijdens deze workshop maakt u van een door u gekozen afbeelding  een kleine quilt waaraan u al dan niet uw eigen draai geeft. We gebruiken hierbij verschillende technieken waaronder paperpiecing en applicatie. U hebt voor deze workshop verschillende restjes stof in de kleuren van ‘uw’ schilderij nodig.  U kunt zowel met de naaimachine als met de hand werken.  Voor iets gevorderde quiltsters.  Deze workshop beslaat anderhalve dag.      Niveau: iets gevorderden.

Zeist:  Vrijdag 5 april  (Hele dag)

            Vrijdag 3 mei (halve dag)

Tijd: 10.00 – 15.30 uur

Lesgevende: Wilma Bruins-Jorna

Prijs: € 95,00  incl koffie, thee en lunch (op dag 1)

Inschrijven: quiltcursus@gmail.com

 

 

Workshop Rondje Dresden

Zijn ze niet leuk, deze vrolijke huisjes?  Ze zijn gemaakt op de manier van de Dresden Plate maar dan leuker en anders. Je kunt er veel restjes voor gebruiken of kiezen voor mooi op elkaar afgestemde stofjes. Keuze te over.Voor deze workshop hebt u een naaimachine nodig en kunt u veel borduursteken hiervan gebruiken.  Niveau: Iedereen.

 

 

 

Workshop Jell Roll Rug  (Badmat)

 

Uit één Jelly Roll  maken we een lekkere warme mat voor op de vloer. Een leuke workshop voor iedereen die rechtuit kan naaien en een redelijke kwaliteit naaimachine heeft. Deze stevige mat kan heel wat jaren mee en is wasbaar. U kunt thuis alvast wat voorbereiden zodat u tijdens de workshop snel resultaat ziet, maar dit is niet persé nodig. Naast één Jelly Roll van 40 stroken hebt u ook twee rollen Kathadin-on-a-roll als vulling nodig. Een naaimachine is tijdens deze workshop noodzakelijk.  Niveau:  zelfverzekerde beginner.
Op dit moment staat deze workshop niet gepland.
 

Workshop Toverballen

Super leuk om te doen en met een magisch resultaat. Dit kleine quiltje is makkelijk te maken en snel klaar. Door het op elkaar naaien en weer wegsnijden van meerdere lagen stof ontstaat het magische effect van toverballen. Leuk om te maken met enkele mooie Fat Quarters of met restanten stof. Nóg leuker om daarna te versieren met siergarens en kralen of pailletten. Voor deze workshop hebt u o.a. een naaimachine en een scherp schaartje nodig.  Niveau: iedereen.

 

Workshop Margrieten

Met behulp van snijmes en lineaal worden op een snelle manier deze leuke blokken gemaakt. Door verschillende maten samen te voegen ontstaat deze leuke moderne bloemenquilt. Natuurlijk ook in andere kleuren heel aantrekkelijk. Deze quilt wordt met de naaimachine gemaakt.
 
Niveau: Iets gevorderde quilters.
 
 

Workshop Een quilt in een dag!

Quilt in een dag!

Met rolmes, liniaal en naaimachine leert u snelle blokken te maken.  Daarmee ligt een hele quilt op één dag binnen handbereik.  Maar u mag het zich ook iets moeilijker maken. Wat u maar wilt. U kunt deze quilt in twee kleuren maken zoals in het voorbeeld maar natuurlijk ook in meerdere kleuren.

 

 Workshop Franse Vlecht

Leuke snelle naaimachnetechniek waarmee deze moeilijk lijkende stroken worden gemaakt. In een dag is één van de stroken tenminste klaar. Het kan met een jellyrol of met zelf gesneden stoffen.

 
 

 

Workshop Tovertegels
 
 
Deze workshop wordt ook wel Magic Tiles genoemd. Het ziet er uit als Glas in Lood. Door middel van een snelle snij- en naaitechniek worden de blokken van deze quilt gemaakt. Door de twaalf verschillende stoffen op een bepaalde manier te draaien en te naaien is ieder blok hetzelfde van vorm maar kent geen enkel blok twee dezelfde stoffen.
 
 
Workshop Cakemix
 

Kom kennis maken met de Cake Mix methode, waarbij Wilma Bruins u uitlegt hoe u, met behulp van kant en klaar geprinte ‘recepten’ op patroonpapier,  quiltblokken kunt maken op een supersnelle en gemakkelijke manier. Ieder receptenblok (er zijn 9 verschillende) bevat 44 van deze ‘recepten waarmee u snel een kleine of grote quilt in elkaar zet. Zonder mallen en zonder verspilling van stof leert u snel en gemakkelijk blokken naaien. Ieder receptenblok geeft een aantal voorbeelden van de verschillende blokken die u met het patroon kunt leggen. Keuze in overvloed. Voor deze workshop hebt u nodig:  uw naaimachine en naaigerei, één Moda Cake Mix receptenblok (naar keuze),een 10” Layer Cake (Moda) en een bijpassende achtergrondstof.

 
 

 

 

Workshop Snelle snij- en Naaitechnieken
 
 
Met behulp van rolmes en liniaal leert u op een snelle manier verschillende snelle blokken te maken die in deze quilt tot een mooi patroon samen komen. We tekenen geen driehoeken en vierkanten, gebruiken geen sjablonen of stempels maar werken op de snelle snij-en naai manier. Tijdens de workshop maken we een flink aantal blokken. Thuis maakt u de quilt verder af. U neemt veel verschillende lapjes van 12 x 12 mee, maar tijdens de workshop kunnen we ook met elkaar ruilen voor een grotere variëteit.
Eén dag van 10.00 – 15.30 uur.  Hand of naaimachine.
Niveau: Beginners en gevorderden
 
 

Workshop Semionole techniek

De Seminole techniek is reeds lang in gebruik bij en typisch van de Seminole-indianen in Florida. Zij maken met deze techniek mooie randen waarmee zij hun kleding versieren. Er wordt daarbij gebruik gemaakt van fel gekleurde effen stoffen. Er zijn veel verschillende mogelijkheden. Tijdens deze dagworkshop maakt u kennis met verschillende eenvoudig te maken voorbeelden en kunt u een langere rand maken om deze vilten tas (inbegrepen) mee te versieren. U krijgt een goed inzicht in de vele mogelijkheden en hoe u deze ook zelf kunt uitwerken. Voor deze workshop hebt u een naaimachine nodig.

Snijden, Stikken en Strepen

Deze kleurrijke quilt is bijna uitsluitend van resten stof gemaakt. Werkelijk alles kunt u hiervoor gebruiken zolang het maar katoen is. Door eerst alle stroken willekeurig aan elkaar te naaien, ze door te snijden, in een andere volgorde weer aan elkaar te naaien en dit proces nog een paar keer te herhalen ontstaat deze echte scrapquilt.  Hoe u de randen afwerkt, in zwart of juist in een mooie gekleurde marble uit de winkel is natuurlijk helemaal aan u. Mooi wordt ie sowieso.  Omdat deze quilt veel naaiwerk bevat komen we twee keer bij elkaar. Een naaimachine is voor deze workshop noodzakelijk.

 
 
Workshop Stack and Slash
 
    

Deze quilt wordt gemaakt met een snelle snij- en naaitechniek. Door meerdere lagen stof op elkaar te stapelen, in één keer door te snijden en vervolgens in een andere volgorde aan elkaar te naaien, ontstaan een geheel nieuw patroon van kleuren en lijnen. Niet moeilijk maar wel heel erg leuk om te doen en snel resultaat. Voor deze workshop hebt u een naaimachine, snijmat, rolmes en liniaal nodig. Niveau: Beginners.

Eën dag:  10.00 – 15.30 uur.

Workshop Glas in Lood.

Een workshop om helemaal met de hand te doen. M.b.v. vlisofix en zwart band maakt u een mooie glas in lood afbeelding van en op stof. U kunt kiezen uit verschillende patronen. Eén dag. Niveau: iets gevorderd.

Workshop Ragtimequilt

Een hele leuke en snelle techniek voor zowel beginners als (iets)gevorderden. De quilt wordt  ‘quilt as you go’ in elkaar gezet waarbij de naden aan de voorkant komen waardoor de quilt een rafelig effect krijgt. Heel erg leuk om te doen, vooral van resten flannel. Bijv oude flanellen overhemden. Eén dag.  Niveau:  Beginners. Naaimachine noodzakelijk.

Diverse kerstworkshops
 
   
 
Drie hele leuke kerstworkshops voor tijdens de adventstijd of iets eerder. Allen geschikt voor beginners.
* Fibermail kerstkaarten maken.
* Kerstkrans van stof.
* Miniquilt kerstengeltjes applique.
3 workshops van ieder een halve dag.
Ook te combineren met twee op één dag of één workshop voor een hele dag.

Alle workshops kunnen ook bij u thuis worden gegeven voor een groep vanaf 5à 6 personen.  Informatie:  info@quiltframe.nl

 

 
Kerstboom van cirkels               Gezellige kerstmannen                  Kerstboomhanger
In de middag zijn naar keuze de volgende workshops te volgen:
Kerstboom van cirkels óf Kerstmannetje óf kerstboomhanger.

Alle workshops zijn makkelijk te volgen voor beginners. De enige voorwaarde is dat u enigszins met een naaimachine overweg kunt.

 

 Alle workshops kunnen ook op locatie worden gegeven.  U kunt hiervoor contact opnemen via info@quiltframe.nl of bellen met Wilma Bruins: 0343-515660  of 06-16384494.

 

Flower Power

Scrap Attack